Möt Felix och Emily

Publicerad av

Familjen har utökats i helgen! Maken har köpt två nya fiskar till sitt akvarium och barnen har gett dem namnen Felix och Emily. Felix heter så pga att han är en hoppare och tycker om att hoppa så högt det bara går. Helst in i filtret för akvariet eller ibland till och med utanför akvariet! Hittills har han tack och lov inte lyckats med den bedriften mera än en gång och Maken råkade vara alldeles i närheten och kunde fånga upp en lite chockad fisk! Felix har alltså fått namnet efter den österrikiske våghalsen Baumgartner!

Det roliga med felix är att han också gräver i sanden och spottar ut sand! Han tar en massa sand i munnen och spottar sedan ut den antingen genom munnen igen eller om han tycker att han hittar ngt gott och ätbart i sanden, så går han igenom den och släpper ut sanden genom sina gälar! Jag har faktiskt inte varit så intresserad av fiskarna förut, men denna Felix han är skoj att titta på!

Felix i full fart!
Felix

Den andra fisken har fått namnet Emily av äldsta Dottern. Vet inte riktigt varför. Emily är fin att titta på och väldigt intresserad av sniglarna i akvariet! Hon är nämligen allätare och sniglarna har en massa alger på sig, så när det ser ut som om hon pussar på sniglarna, så äter hon faktiskt alger från dem. Kul ser det ut i alla fall.

Emily är snabb och det var svårt att få en bild av henne!!
Emily är snabb och det var svårt att få en bild av henne!!

Så, nu har vi turats om att sitta framföre akvariet hela familjen sgs hela dagen. Jag hann ändå få till ett småbrödsbak, middagen på bordet och fyra fulla tvättmaskiner undanstökade, och det var ju bra! 😉

 

2 kommentarer

    1. Ja, det är saltvatten. En födelsedagspresent från mig till Maken för ett år sedan, men det tar ett tag att få igång ett helt ekosystem! Dock är väntan på det fulländade akvariet värt mödan eftersom allting blir så vackert och färggrant med tropiska fiskar och koraller.( Skall påpekas att korallerna är INTE tagna ur ngt utrotningshotat korallrev, utan odlade i akvarier från början.)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.