Att handla skor

Publicerad av

Stackars Lillan har, liksom de andra två barnen begåvats med stora fötter! Under sommaren har hennes fötter vuxit hela två storlekar och nu vid skolstarten blev det kritiskt att hitta nya skor! Syskonen behövde också nya skor, speciellt tennisskor, eller ‘länkkare’ som vi säger hemma på Plattlandet och eftersom de började i skolan en vecka före Lillan, fick de skor före henne.

Hur som helst, idag på förmiddagen åkte Lillan och och jag på shopping då. Vi åkte till ett shoppingcenter som hade fyra olika skoaffärer på gångavstånd, så att vi verkligen hade de bästa möjliga chanserna att hitta skor åt henne.

Vi hade tur och kom hem med hela tre par! Ett par tennisskor, ett par promenadskor och ett par finskor med stora, glittriga rosetter. Inget kan bli glittrigt nog när det gäller Lillan!

Dock var expediten i den första affären grymt oartig! Problemet vi har är nämligen att Lillan har så stora fötter för sin ålder (31!), så tillverkas inte många par skor med kardborrband i den storleken. Eftersom hon  inte har lärt  sig att knyta ännu, vilket är väldigt vanligt för fyraåringar, så blev utbudet för henne väldigt litet. Dock behöver hon ha skor som hon klarar av att ta av och lägga på själv. Hur som helst, jag förklarade för expediten vårt problem och hennes bryska svar löd:

– Well, I guess she will have to learn how to tie then!

Jag tittade en aning förbluffat på henne och allt jag fick hasplat ur mig var:

Yes, I guess so!

Men, Lillan var en ängel och vi kom hem med tre par skor, en kjol, en ny pyjamas och nya strumpor!  En ny leksak blev det också. Mamman och Dottern var mera än nöjda!

Vår ‘apa’ upp och ner på den allmänna lekplatsen nära vårt hus…

2 kommentarer

  1. Vi har samma problem med skor för sonen. Han är också på gränsen till storlekar var det börjar bli mest skor med snören och han behärskar inte helt det här med att knyta skor ännu. Men jag har då bytt ut vanliga skosnören mot elastiska snören som man spänner med en liten stoppare (Lock Laces eller liknade). Det har funkat jättebra för honom. Fast sådana snören passar ju nog bäst på joggingskor, inte så stiligt på finskor. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.