Höst, skolstart, jobb byte m.m…

Publicerad av

Jo, vi lever och har hälsan, men ingen tid över verkar det som. Skall försöka skärpa mig med det här bloggandet, för inlägg skriver jag flera varje dag, men får aldrig ner dem på print, eller kanske det heter på skärm!  😉

Hösten har, äntligen kommit! Efter en het sommar är det skönt med svala kvällar och nätter, men fortfarande varma dagar. Idag blev det soligt och skönt, kring 25grader, men luften som strömmar in över oss nu kommer från norr och detta innebär torrare luftströmmar och svalare!! Ännu kan det nog slå till och bli hett, men det orkar inte hålla i sig liksom, utan släpper till kvällen.  Över 30 grader har det utlovats till tisdagen, men det skall vi nog orka med. Trettio grader i september är helt annorlunda än 30 grader i mitten på juli!

Skolorna började senaste tisdag, den 4.9. och de stora barnen trivs redan med att vara tillbaka till sina rutiner. Sonen började på trean, med en ny fröken och nya klasskamrater. Varje årskurs har en ny lärare och inför varje nytt läsår ‘blandas barnen om’ igen. Sonen känner flera elever från förra året och har hela fem barn i sin nya klass från förra årets klass. Det här med att göra nya klasser vartenda år är både bra och dåligt tycker jag. Bra för barn som inte  trivts och inte hittat kompisar, inte lika bra för elever som hittat en riktigt härlig bästis och nu får börja om på nytt. Äldsta Dottern har börjat på 7an, fast hon bara är 12 år! Fast, så börjar ju barnen i skolan här när de fyllt fem år också, vilket innebär att de är runt 17 när de går ut gymnasiet. Grundskolan är 12 år lång. Dottern trivs mycket bra med sina nya lärare hon också fast hon var lite besviken när hon fick veta att hon och den allra bästa bästisen inte har några lektioner tillsammans!

Lillan börjar i förskolan inkommande vecka, två dagar i veckan och själv börjar jag på mitt nya arbete med barn i föreskoleålderna, dvs 2-5 år! Det blir nytt jobb för Maken också, som byter sjukhus i morgon, måndag! Han fick nys om ett nytt  arbete senaste vår, intervjuade och fick det! Han kommer att jobba på två olika sjukhus, fortfarande som anestesiläkare. Det etta av sjukhusen ligger i samma förort till Minneapolis där vi bor och han kommer endast att ha 10 minuters bilfärd dit! Härligt, men ändå lite konstigt tycker han som aldrig kört mindre än en halv timme för att komma till jobbet.

Så, en hel del nytt i vår familj i höst. Det blir att hänga med i svängarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.