Att köpa eller inte köpa…?

Svärmor fyller år inkommande fredag, inte jämnt, men dock ett respektivt antal år har hon nått. Hon är frisk som en nötkärna och i full gång ( vilket vi ju får vara tacksamma för!), men hon närmar sig de 80 med stormsteg. Hon och svärfar har allt och lite till. Slänger inget, ger inte bort sådant som kan anändas av någon annan som kanske har nytta av det osv. Allt har sentimentalt värde enligt svärmor och pga detta har de naturligtvis ett väldigt fullt hus med saker, saker och mera saker.

Så, vad uppvaktar man en omtyckt dam med, som man egentligen inte vill ge mera saker? Jag hade tänkt mig ett gåvokort till en damfrisering där hon också kan få en manikyr likväl som en pedikyr om hon så önskar. Den ena svägerskan tyckte detta var jättebra, den andra var inte så där väldans förtjust. Hon gav sin mamma en massage för några år sedan, men mamman var aldrig in till Spa:t för sin massage. Inte så konstigt, egentligen, eftersom hon inte är vidare förtjust i massager!

Istället ville denna svägerska ge sin mamma en till orkide, eftersom hon  ‘endast’ har en miljon blommor och växter i sitt hem, (till sin mans förtret) eftersom hon inte någonsin gör sig av med dem, utan tar in sommarblommande blommor och låter dem övervintra inne i huset, för att sedan sätta ut dem till våren igen. Trevligt, på sätt och vis, med kanske en eller två, men vanligen rör det sig om många flera än så!

Så, nu behöver jag då några ide’er om vad vi kan tänkas uppvakta denna omtyckta mamma/svärmor/fammo/mommo med. Hon är intresserad av sömnad, korsstygn, virkning, stickning, musik, blommor och blad etc. Själv vet jag att hon skulle bli hur glad som helst över en vacker blombukett med tillhörande kort, men det verkar inte vara tillräckligt för de välmenande döttrarna… Förslag mottages gärna!

Den glada damen till höger är svärmor. Bilden togs i julas.

4 thoughts on “Att köpa eller inte köpa…?

  1. En konsert kanske? Eller varför inte en 3-rätters middag på ngn mysig restaurang? Eller vad tror du om vin- och/eller chockladprovning…?

    Gilla

    • Nja, vinprovning skulle hon nog inte gilla eftersom hon dricker väldigt lite alkohol. Chokladprovning låter väldigt gott, men jag måste säga att jag inte tror att det ordnas ngt sådant här…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.