A casual dining experience

Publicerad av

Ja, så stod det i e brevet som kom hem för en vecka sedan från barnens skoldistrikt. Denna tillställning skulle hållas på ett närliggande hotell och tanken var alltså att man betalar trettios dollar per person och sedan får man gå omkring och ta för sig av olika läckerheter som olika restauranger bjöd på. Intänkterna skulle sedan gå till förmån för skolorna.

Detta lät ju bra tyckte jag och fick faktiskt tag på en barnvakt, som inte alltid är så lätt att hitta. Hon kom, som utlovat precis kl.18.30 oioch Maken och jag begav oss iväg.

Kvällen blev inte alls som jag hade trott att den skulle bli!

Jag hade föreställt mig ett stående bord ( lite liknande som på färjorna mellan Skellefteå och Jstad då jag var liten…) där allt var framdukat och man gick och tog för sig för att sedan sitta i lugn och ro och njuta av läckerhertna..

Nehej, så var allts inte fallet.

För det första var jag glad att jag faktiskt hade lagt lite tid på mitt utseende innan vi åkte iväg. Inga jeans här inte!  Damerna var uppklädda i finare byxor och kjolar, smycken och finare blusar. Inga balklänningar, men dock snyggare kläder. Männen bar kostymer och absolut inga jeans de heller.

Tillställningen hölls på ett hotell i ett fint dukat rum och med högre, små runda  bord prydda med blommor i guld och blått, skoldistriktets färger. De olika restaurangerna hade plcerat sina serveringsbord utmed väggarna och serverade gästerna allt eftersom de kom till borden. Det smuttades på vin och öl och trevligt småprat ljöd igenom hela rummet. Maken och jag gick och köpte drycker, han en öl och jag ett glas limsa (läsk  för er som läser från Sverige…). Vi satte ner våra drycker på ett av de små borden och gick sedan runt och provsmakade på alt det goda som serverades i pyttesmå koppar eller portioner. Det var grillat, sallader, potatismos, små kex med gott på, kaffe osv. Konstigt nog blev vi rätt mätta ändå trots att det bara handlade om plockmat.

Vi kände oss lite malplacerade, trots att inbjudan hade gällt alla i skoldistriktet. Vi kände ingen och det pratades och skrattades överallt. Jag fick en känsla  av att vi hade samlats med eliten ikväll. De där som uppför sig rätt, är självsäkra, förtjänar bra, har allt under kontroll och vet hur man för sig och uppför sig i alla möjliga (och omöjliga) situationer.

Nu vet ju nog jag också att skenet bedrar, och istället för att känna mig liten som inte förtjänar stora summor på något kontor, eller äger de senaste kläderna osv, tyckte jag det var rätt intressant att studera denna elit, eller  ‘the cream of the crop’ som det kallas på engelska.

Vi stannade runt en timme och sedan tyckte vi det var färdigminglat och plockat bland godsakerna. Vi bestämde oss att fortsätta till våran favoritrestaurang, eftersom vi ändå hade barnvakt i en och en halv timme till. Väl där beställde vi varsin god efterrätt och satt en stund och pratade. DET blev höjdpunkten på kvällen! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.