Skärmfria veckan…

Publicerad av

Nej, jag har inte lagt av med min favorithobby, men jag har tillsammans med familjen deltagit i den landsomfattande ”Screen Free Week’, vilket inneburit att vi som familj inte tittat på TV, spenderat tid på Facebook, bloggar o.dyl. Vi har gjort det nödvändigaste på skärmar som att kolla e posten, läst/tittat på nyheterna ibland och äldsta Dottern har haft en och annan läxa att göra som hon behövt internet till.

Denna vecka ordnas varje år och framhävs naturligtvis i skolorna, där eleverna kan delta och vinna pris i olika utlottningar. Tanken är familjer skall umgås mera istället för att spela videospel eller titta på TV och filmer. Ta och damma av det där Monopol spelet eller kanske umgås genom att leka tillsammans om man har unga barn eller kanske rent av intaga en måltid tillsammans utan att TVn är påslagen i bakgrunden.  ( Now, there’s a concept! )

Det gick väldigt bra för oss alla att klara oss utan skärmar. Barnen klagade inte alls, kanske det var värst för Lillan som istället för att sova en stund på eftermiddagarna, gärna tittar på ett barnprogram istället. Jag tillät henne fuska en aning eftersom stora syskonen tillbringade eftermiddagarna i skolan i alla fall.

Det svåraste för mig var att inte blogga! Facebook klarar jag mig utan hur bra som helst, måste jag säga. Jag missade inte mycket, förutom att en kompis skivit ett brev åt mmig via FB, men det läste jag några dagar försenat istället.

Nu är jag dock tillbaka och tänker så förbli! Dock kanske inte dagligen, men så ofta jag hinner  och kommer mig för att ha en stund framför tangenterna! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.