Peka på svenska flicka!

Publicerad av

Lillan och jag var inbjudna på besök till Sonens skola i onsdags. Det skulle nämligen bli lektion i svenska och det var inte jag som skulle hålla den heller! Det är nämligen så att läraren som undervisar spanska på skolan, tillbringade ( för ett antal år sedan) ett år som utbyteselev i Sverige och kan en del svenska. Dock har hon en förskräcklig brytning och verkar inte kunna höra skillnaden när jag uttalade vissa ord som hon ville veta. Det förvånade mig eftersom hon trots allt är språklärare!

Hon hade med sig en hel Ikea påse fylld med olika kramdjur och hon lärde eleverna vad ‘peka på’ beyder och hon pekade på olika saker och barnen skulle säga ja eller nej och de hängde med förvänansvärt bra.

-Denna katten är Garfield. Garfield ( Gustav) är en amerikansk katt. Detta är Findus. Han är en svenska katt. Peka på svenska katt!

-Nu peka på amerikansk katt!

-Ja, mycket bra!

Och så höll hon på en halvtimme ungefär och berättade först på båda språken vad olika saker hette och sedan skulle eleverna peka på dem medan hon pratade en bruten svengelska. Det var kanske intressant för eleverna, men själv var jag faktiskt inte riktigt imponerad. Jag tyckte heller inte om hur hon pratade med eleverna och försökte få dem tysta. Bl.a bad hon dem att hålla käften på svenska och sedan fnissade hon åt mitt håll! Det tyckte jag inte alls var roligt måste jag säga.

Nej, nästa gång ber jag Mrs. C  ( Sonens lärare i år.) om att få komma istället…

Lillan och jag stannade efter lektionen i svenska för att äta skollunch med stora bror. Det tyckte hon var både häftigt och gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.